Excelență în viață și în business.
Seriozitate și profesionalism
O lume mai buna...

O lume mai buna...

Echilibrul, armonia si gandirea pozitiva sunt punctul zero al axei dualitatii. Daca aceste emotii nu ar fi atat de navalnice, intalnirea s-ar armoniza imediat. Puterea sta in noi insine. Avem incredibil de multe resurse, si sunt in noi insine...

Oare  chiar ne dorim o lume mai buna? As zice ca majoritatea, DA...

Dar ce facem pentru a o crea? Asteptam sa faca celalalt… Ca noi suntem prea mici, ca nu avem putere, ca avem alte prioritati, ca nu avem timp etc. Motive tot putem gasi. Adevarul este ca noi cautam motive ca altul sa faca, pentru ca noi “nu avem cum” si asteptam cu o strangere de inima si in speranta ca maine totusi va fi mai bine, asteptam o minune. Nu prea credem in minuni dar le asteptam…

Cum sa ni se intample minunea in viata noastra atata timp cat noi nu am facut nimic pentru a o atrage? Atata timp cat noi printr-o continua asteptare nu facem decat sa o indepartam de noi. Si pentru ca nu apare nici azi, nici maine, si nici peste o vreme ne gandim ca asteptam o iluzie si uite asa ajungem sa nu mai credem aproape in nimic. Si totusi, stiinta si dovezile practice nu explica extrem de multe situatii, fenomene, evenimente in care suntem atrenati zilnic. Si mintea noastra cere continuu explicatii pentru ca in esenta noi vrem sa stim

La o agresivitate raspundem tot cu agresivitate. De ce? Pentru ca este un reflex…pentru ca este singura forma de aparare pe care o cunoastem… Dar oare, chiar nu mai exista si o alta alternativa? Universul este infinit… extrapoland, cu siguranta ca exista. Pur si simplu, nu cunoastem noi. Si este atat de simplu – ca sa ajungem sa cunoastem ceva, nu este nevoie decat de o conditie esentiala:  sa ne dorim cu adevarat sa cunoastem. Astfel, declansam un intreg mecanism de informatii care intr-un final converg catre un raspuns. De obicei, raspunsurile sunt simple si clare. Dar fiind diferite de mecanismul nostru de gandire care are un foarte mare grad de automatism, aceste raspunsuri ni se par complexe, greoaie, si cel putin la inceput avem tendinta de a le respinge. Cu cat insa le aprofundam mai mult, cu atat mai usor devine intelesul lor, si pana la urma reactia este: “dar cum oare de nu mi-am dat seama pana acum, cand era atat de simplu…?”

Traim experinte zilnice, care balanseaza pe axa dualitatii. Fie suntem mult prea increzatori in ceva, si atunci balanta converge catre o forma de vanitate exagerata – care in esenta emite informatii negative, fie din contra, ne afundam in nesiguranta manifestata printr-o pasivitate exacerbata si care conduce la teama si neincredere. Sunt stari in care traim continuu. Noi doar avem impresia ca suntem echilibrati. In realitate,  trecem de la o stare la alta pe nesimtite.

Avem o intalnire, cu un client important. Si, in cadrul intalnirii, clientul ne spune ceva care ne bulverseaza interior. Este suficient un singur cuvant, pe o tonalitate care degaja informatie negativa ca in interiorul corpului nostru emotiile sa tresalte instantaneu si la cote mari. Si noi continuam sa ii zambim clientului, dar in interior apare framantarea: “Ce ma fac? Cum il conving?”… Si, incercam diverse forme de abordare, dar nimic nu pare sa incline balanta. Si, tensiunea se prelungeste. Noi, nu realizam ca de fapt acele emotii contin informatiile care sunt mai puternice decat ceea ce noi spunem, adica Controla. Pentru ca acele informatii de fapt sunt cele care conduc intalnirea, din momentul in care ele au aparut, adica instant.

Echilibrul, armonia si gandirea pozitiva sunt punctul zero al axei dualitatii. Daca aceste emotii nu ar fi atat de navalnice, intalnirea s-ar armoniza imediat. Puterea sta in noi insine. Avem incredibil de multe resurse, si sunt in noi insine. Si, sunt inepuizabile. Dar nu le cunoastem. Si nici nu le folosim decat in proportii reduse.

Ne putem schimba viata, doar sa fim ceva mai atenti la ceea ce spunem, ceea ce gandim si ceea ce emitem. Am putea realiza dorinte. Dar inceputul porneste din 3 lucruri esentiale: sa vrem in adancul nostrusa fim cu adevarat sinceri cu noi insine si sa devenim constienti ca suntem responsabili pentru tot ceea ce noi facem.

Am putea sa cream o lume mai buna? Da, fiecare gand pozitiv ca “vrem o lume mai buna” conteaza. Si sa ramana doar acest gand, nu si altul care apare aproape instantaneu si zice: “da, dar eu sunt prea mic si nu pot schimba o lume…”. Caci deja am anulat gandul initial pozitiv care chiar incepuse sa schimbe catre o lume mai buna.

Haideti sa fim mai multi, intr-o lume care poate cu adevarat sa devina mai buna!

Cursul “Psihologia Gandirii Pozitive” este acum accesibil tuturor iar daca aveti nevoie de informatii suplimentare, puteti accesa link-ul catre site, de mai jos.

http://www.jinfotraining.ro/course.php/psihologia-gandirii-pozitive-in-business/90/